SRBIJANSKI MINISTAR PRAVOSUĐA: OVČARA TEST ZA DOMAĆE SUDOVE

Srbijanski ministar pravosuđa Zoran Stojković izjavio je kako je suđenje za ratne zločine na Ovčari, koje se održava pred Specijalnim sudom u Beogradu, test za domaće pravosuđe koji bi trebao omogućiti ustupanje jednog broja optužnica podignutih pred haškim sudom domaćim sudovima.

U intervjuu Tanjugu, čije izvatke prenosi u petak beogradska "Politika", Stojković je rekao kako je

"suđenje pred domaćim sudom za ratne zločine na poljoprivrednom dobru "Ovčara", koji su počinjeni u studenome 1991. godine, neka vrsta testa o kojem ovisi hoće li nam haški tribunal ustupiti neke predmete".

"Postoji mogućnost da jedan broj podignutih optužnica bude ustupljen nama, a jedan je već i ustupljen", rekao je srbijanski ministar pravosuđa. On je dodao da je potrebno pokazati da postoje valjani zakoni i suci za procesuiranje takvih zločina te da treba omogućiti i pribavljanje dokaza kod drugih sudova i u inozemstvu koji bi bili korišteni pred sudovima u SCG-u..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suđenje za ratne zločine na "Ovčari" pred Specijalnim sudom u Beogradu i dalje je u tijeku bez prisutnosti javnosti, a ovog se tjedna treba završiti ispitivanje prvoga zaštićenog svjedoka. Prema neslužbenim informacijama, suđenje bi se trebalo nastaviti potkraj mjeseca ispitivanjem drugog svjedoka-suradnika, a potom bi trebali na saslušanje doći svjedoci iz Hrvatske.

Kako se neslužbeno doznaje, prvi svjedok- suradnik potvrdio je događaje na poljoprivrednom dobru "Ovčara" i detaljno ih opisao u ovom djelu dokaznog postupka.

(Hina) xtman ybrZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara