Srbijansko-crnogorski veleposlanik u Vukovaru

VELEPOSLANIK Srbije i Crne Gore u Hrvatskoj Milan Simurdić izjavio je danas u Vukovaru kako će Srbija i Crna Gora "čvrsto podupirati i pomagati razvoj kulturnog, nacionalnog i svih drugih identiteta srpske zajednice u Hrvatskoj jer se pokazalo da u bilateralnim odnosima Srbije i Crne Gore i Hrvatske teško postoji ijedno područje koje ne dotiče manjinske zajednice i s jedne i s druge strane".

Također je izrazio nadu da će Hrvati u Srbiji i Crnoj Gori i Srbi i Crnogorci u Hrvatskoj biti dio rješenja, a ne dio problema u odonosima dviju država.

Simurdića su u Vukovaru primili vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i gradonačelnik Vladimir Štengl, a posjet Vukovaru srbijansko-crnogorski veleposlanik završio je razgovorom s predstavnicima Zajedničkog vijeća općina (ZVO).

Po riječima predsjednika ZVO-a Jovana Ajdukovića predstavnici srpske narodne manjine rekli su veleposlaniku Simurdiću da treba što hitnije potpisati međudržavni sporazum o pravima i položaju Srba i Crnogoraca u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori. "Mislim da je to jedan od ključnih sporazuma koji će otvoriti prostor za dobrosusjedske odnose", ocijenio je Ajduković.

Razgovorima u ZVO-u nazočio je i generalni konzul Srbije i Crne Gore u Vukovaru Aleksandar Besarabić.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara