Srbin na kojeg su maloljetnici navodno nahuškali psa pronađen mrtav

SVETKO MLINAR, 71-godišnji Srbin koji je krajem studenog završio na naslovnicama zbog tvrdnje da su dva maloljetnika nahuškala psa da ga siluje, pronađen je obješen u drvarnici pokraj svoje kuće  Benkovcu, priopćila je policija.

Kako se navodi u jutrošnjem priopćenju zadarske Policijske uprave, policija je Mlinara pronašla obješena u drvarnici pokraj njegove kuće u Benkovcu, a očevidom je utvrđeno da nema tragova koji bi upućivali da je počinjeno kažnjivo djelo nasilja.

Na Patološkom odjelu Opće bolnice u Zadru danas će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mlinar, koji je, kako se sumnja, počinio samoubojstvo, obavijestio je prije 20-ak dana javnost i policiju kako su dvojica nepoznatih počinitelja noću upala u njegov dom, pretukla ga, a zatim i nahuškala psa da ga siluje. Liječnički pregledi i kriminalistička obradba nisu potvrdili Mlinarove tvrdnje, kazala je glasnogovornica PU-a Sandra Poljak-Jurinčić.

Ona ističe da je Mlinar u nekoliko navrata davao naznake da će se ubiti pa je policija u dva navrata angažirala službu hitne pomoći.

Inače, optužbe Mlinara da je napadnut izazvale su oštre reakcije čelnika srpske etničke zajednice u Hrvatskoj. Policija je temeljito obradila slučaj i nije potvrdila njegove navode, a dio materijala poslan je na vještačenje u Zagreb, odakle se rezultati još očekuju.

U policiji kažu da za sada nisu potvrđeni navodi da je Mlinar napadnut, da je na njega nahuškan pas te da nema tragova da je uopće bilo provale u njegov dom.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara