Srbin priznao da je homoseksualac: "Obitelj me se odrekla, a morao sam i odseliti"

Foto: kursumlija.org

STEFAN RADOVIĆ iz Kuršumlije u Srbiji je javno priznao da je homoseksualac, a potom ga se odrekla obitelj i gotovo sva rodbina, a morao je i napustiti rodno mjesto.

19-godišnjak nema prihode, siguran obrok, a niti mogućnosti za daljnje školovanje. Javno je opisao torturu kojoj je bio izložen od kada je imao 10 godina. "U Kuršumliji kada prođem ulicom, nema veze s kim sam, strašno je. Pederčino, treba te ubiti, majku ti pedersku", opisao je Radović te dodao kako je do sada bio zatvoren u sobi i da se zato odlučio reći kroz što je prošao, piše B92. 

"Bojim se da me svi ne napuste"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije očekivao da će ga nakon toga odbaciti obitelj te da će ga istoga dana iz kuće izbaciti otac. "Ne kajem se što sam to rekao. Očigledno je da se sve smije reći osim istine. Ja barem više ne živim u laži, ali nisam očekivao ovakvu reakciju", kazao je Radović i dodao da je očekivao da će njegov otac par dana biti ljut, ali da nije očekivao da će ga izbaciti iz kuće i da ga više ne zanima gdje je i kako je.

Stefan sada živi kod obitelji njegove prijateljice u selu pokraj Niša. Obitelj koja ga je primila ne zna razlog zbog kojeg je izbačen iz svoje obitelji. "Sestra mi se javlja i zove me. Od nje imam podršku. Teta iz Novog Sada me zvala i svašta mi rekla, da im se obraćam te da sam sa njima završio", priča Radović kojega čak niti majka nije nazvala i pitala ga kako se snašao. Stefan strahuje da ga svi ne napuste i da sa 19 godina ne ostane na ulici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara