Srbin u Haagu optužio "neke budaletine" za ubojstvo svoje majke

NA SUĐENJU trojici hrvatskih generala u Haagu svjedočio je Jovan Vujnović, Srbin iz okolice Knina, koji je svjedočio kao svjedok Tužiteljstva.

Vujnović je rekao da je 1995. živio u jednom selu kraj Ervenika te dodao da su krajiške vlasti još prije početka operacije Oluja srpsko stanovništvo poticale na egzodus s prostora tadašnje RS Krajine, koju su Srbi sami proglasili.

Također je rekao da ga je jedan ukrajinski vojnik UN-a nagovarao da napusti svoje selo, ali je to odbio učiniti. Dodao je da ga nakon Oluje nitko nije maltretirao.

Jovan Vujnović je posvjedočio da je sredinom kolovoza 1995. pronašao svoju mrtvu majku, a nekoliko dana kasnije i susjeda za koje je rekao da je siguran da ih nisu ubili pripadnici HV-a već "neke budaletine". Također je rekao da majčinu smrt nije nikome prijavljivao sve do prije nekoliko godina kada je odlučio zatražiti odštetu zbog njene nasilne smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujnović je također rekao da su mu hrvatske vlasti kasnije nudile posao na željeznici u Kninu, ali je ubrzo nakon toga otišao u mirovinu.

Suđenje generalima Ivanu Čermaku, Anti Gotovini i Mladenu Markaču bit će nastavljeno izvođenjem novog svjedoka Tužiteljstva.

I.K.
Foto: ICTY

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara