Srbin udario u policijski kombi pa sletio u provaliju, skrivao je migrante

Srbin udario u policijski kombi pa sletio u provaliju, skrivao je migrante
Slika ne prikazuje navedeni događaj. Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DRŽAVLJANIN Srbije koji je u kombiju srpskih registracija preko granice Republike Hrvatske krijumčario 24 ilegalna migranta vozilom je udario službeno vozilo hrvatske policije na području Korenice, a u bijegu pred policijom pao je u kanjon Korane te se teško ozlijedio. 

Kako je danas priopćeno iz Policijske uprave ličko-senjske, službenici Policijske postaje Korenica jučer su u Gornjem Vagancu pokušali zaustaviti kombi srpske nacionalne oznake, zbog osnova sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Na dane znakove vozač se nije zaustavio, a za njim je krenula policija u dva službena policijska vozila s upaljenim plavim rotacijskim svjetlima. U bijegu je kombi više puta udario u službeno policijsko vozilo i u ogradu uz obiteljsku kuću, te je u Drežnik Gradu kod kanjona rijeke Korane vozač kombija iskočio iz vozila i u bijegu od policije pao u kanjon.

Vozač je hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život

U tovarnom prostoru kombija policija je zatekla 24 strana državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, te će biti procesuirani sukladno Zakonu o strancima, navode iz PU ličko-senjske.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je za Hinu da su u skupini od 24 migranta dvanaestorica Pakistanaca, sedmorica Afganistanaca, trojica Iranci, a dvojica Sirijci. Dobili su rješenje o povratku u BiH, zemlju odakle su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku i Europski gospodarski prostor, a deportacija će se obaviti u suradnji s policijom BiH.

Ozlijeđeni 50-godišnji krijumčar ilegalnim migrantima, koji je smješten na Odjelu intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj bolnici, u stabilnom je stanju, doznaje se od ravnatelja dr. Ervina Jančića. Ima višestruke ozljede glave i drugih dijelova tijela te se liječi mjerama intenzivnog liječenja, ali više nije životno ugrožen, nego se stanje stabiliziralo, rekao je Hini dr. Jančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara