središnji predizborni skup HDZ-a u zadru za IX. izbornu jedinicu

HDZ je večeras u Zadru održao središnji predizborni skup za 9. izbornu jedinicu, na kojem je predstavljeno svih 14 kandidata s HDZove liste, a govorio je predsjednik stranke Ivo Sanader. L

Na početku obraćanja nazočnima u velikom šatoru i oko njega na Poljani pape Ivana Pavla II. predsjednik HDZ-a pozdravio je Hrvatski radio pozvavši ga da dođe i prebroji koliko je nazočnih kojih je, po novinarskoj procjeni, bilo oko 10 tisuća.

Slični skupovi su održani, nastavio je Sanader, u Vukovaru, Karlovcu, Sisku i drugim gradovima i svagdje je bilo desetak i više tisuća ljudi, a Hrvatski je radio redovito izvještavao da ih je bilo nekoliko stotina, rekao je.

U nastavku je kritizirao Račanovu Vladu da je prevarila radnike, branitelje, poljoprivrednike, ribare i sindikate. U nedostatku argumenata Račan nas optužuje za izgrede, kazao je Sanader.

Za, kako je rekao, katastrofu u društvu predsjednik HDZ-a je okrivio i HSS. Optužio je "malenu skupinu u vrhu" HSS-a za bogaćenje enormnim uvozom hrane. Rekao je da "ministar Čačić ima petnaestak tvrtaka koje sudjeluju u gradnji autoceste, a nadzor tih radova provodi tvrtka Zlatka Tomčića".

Posebno je spomenuo 21 milijardu dolara inozemnog duga, istaknuvši da se HDZ-ova Vlada u 10 godina zadužila samo za 4,5 milijarde za stvaranje države, obranu i obnovu.

Sanader je na kraju obećao da će biti ukinuta TV preplata umirovljenicima, vraćena prava hrvatskim braniteljima, majkama s troje djece dopust do tri godine te dječji doplatak.

Skup je završio zabavnim programom s nastupom Vanne, Alena Vitasovića, Dina Dvornika, Prljavog kazališta i drugih, a mnoštvo Zadrana oduševljeno je pozdravljalo Ivu Sanadera i HDZ-ove kandidate. Uz štandove su bile i djevojke u narodnim nošnjama iz zadarskog kraja.

Deveta izborna jedinica obuhvaća Zadarsku, Ličko-senjsku, Šibensko-kninsku i zapadni dio Splitsko-dalmatinske županije.

(Hina) ima jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara