Središnji predizborni skup HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju

Na večerašnjem središnjem predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Viroviticu i Virovitičkopodravsku županiju, na kojemu je bio i predsjednik stranke, Ivo Sanader, predstavljene su kandidacijske liste HDZa za virovitičko Gradsko vijeće te za Skupštinu Virovitičkopodravske županije na skorašnjim izborima.

Također su predstavljeni nositelji lista HDZ-a u 13 općina i tri grada Virovitičko-podravske županije.

Nositelj županijske liste Stjepan Feketić naglasio je kako je plan HDZ-a ravnomjerno razvijanje svih jedinica lokalne uprave i samouprave kroz 17 poduzetničkih i slobodnih zona, u kojima bi se otvorilo 2000 radnih mjesta.

"Bitan naglasak u našem programu je razvoj poljoprivrede jer Virovitičko-podravska županija ima 100.000 hektara oraničnih površina i tradiciju u proizvodnji žitarica i industrijskog bilja. Tome planiramo dodati proizvodnju radno intenzivnih i visokodohodovnih kultura kao što su voće, povrće, ljekoviti i aromatično bilje, vinogradarstvo i razvoj stočarstva. Na taj bi se način na selu, metodom samozapošljavanja, zaposlilo tisuću poljoprivrednika", kazao je Feketić.

Predsjednik HDZ-a i Vlade, premijer Ivo Sanader, govoreći o radu Vlade RH, naglasio je kako je pod vodstvom HDZ-a u Hrvatskoj smanjena nezaposlenost te da izvoz raste tri puta brže od uvoza. Dodao je i kako je prošlogodišnja turistička sezona najbolja u povijesti hrvatskog turizma te da je Vlada uspjela smanjiti deficit državnog proračuna.

"Nema toga što mi od 1989. godine, od kada smo osnovali stranku, nismo ostvarili - od osamostaljenja države, međunarodnog priznanja, obrane i otpora agresoru, oslobađanja zemlje, mirne reintegracije i obnove zemlje. Ostvarit ćemo i zadnji cilj koji smo zacrtali u prvim dokumentima HDZ-a, a to je pridruživanje Hrvatske Europi. Pod vodstvom HDZ-a Hrvatska će ući u Europsku uniju", rekao je Sanader.

Zaključio je kako je HDZ "sve ono što je obećao i ostvario".

(Hina) xggaz ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara