Srpski mediji digli paniku oko "naoružanih Albanaca", čini se da nije bilo ništa

Srpski mediji digli paniku oko "naoružanih Albanaca", čini se da nije bilo ništa
Screenshot: Google Maps

BEOGRADSKI mediji javili su o incidentu na jugu Srbije kod Kuršumlije u kojem je skupina naoružanih Albanaca navodno upala u selo Rastelica, u kojem se čula pucnjava, te da se u selu jake policijske snage, ali službenih potvrda srbijanskog MUP-a o tom događaju još nema.

Naoružani Albanci upali su u kuršumlijsko selo Rastelica u srijedu ujutro, javila je Prva televizija, navodeći kako je "došlo do pucnjave" i da su "demolirane sve kuće u tom selu".

Pozivajući se na izvješće svoje dopisnice, TV Prva navodi kako su u selu "raspoređene jake policijske snage", ali se MUP Srbije o tome još nije očitovao.

Prema izvješću TV Prva, napadnuto je još jedno selo, a jednom mještaninu ukraden je traktor.

Televizija Prva podsjeća kako su "proteklih godina lokalni mediji upozoravali na ovakve događaje i prenosili svjedočenja mještana koji tvrde da ih nitko ne štiti" te da su postrojbe Žandarmerije MUP-a Srbije povučene, unatoč zahtjevima mještana da se snage sigurnosti vrate. 

Između Beograda i Prištine već su neko vrijeme zaoštreni odnosi, uz međusobno optuživanje za srbijansko opstruiranje članstva Kosova u Interpolu i UNESCO-u, odnosno za nepoštivanje Briselskog sporazuma i uvođenje carina od 100 posto na srbijansku robu. Istodobno se na obje strane nagađa o načinima rješavanja problema u sklopu čega se govori i o razmjeni teritorija na jugu Srbije.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara