Srpski ministar unutarnjih poslova potvrdio da se Arkanov ubojica predao u JAR-u

Foto: AFP

SRPSKI ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je jučerašnju vijest lista Blic da je osuđeni ubojica Željka Ražnatovića Arkana, Dobrosav Gavrić, uhićen u Južnoafričkoj Republici.

On je rekao da je Gavrić "privremeno uhićen" na temelju srpske tjeralice te da bi se danas trebao pojaviti na sudu u Cape Townu. Srpski državni organi će, kako je rekao, ustaljenom praksom raditi na njegovu izručenju Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhićeni su 2001. godine, a u listopadu 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubojstva i kovanja zavjere za Arkanovo ubojstvo. Oni su poricali krivnju, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina. Obojica su u bijegu nakon što su u listopadu 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode.

14. prosinca su brojni mediji prenijeli informaciju da je Gavrić uhićen u Južnoafričkoj Republici, da bi dan kasnije srpsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da nije dobilo potvrdu takve informacije. Ministar Ivica Dačić je tada izrazio strahovanje da je objavljivanje vijesti o njegovu uhićenju bilo poziv Gavriću na bijeg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara