Srpski šef diplomacije i hrvatski ambasador složni: Treba pojačati politički dijalog

Srpski šef diplomacije i hrvatski ambasador složni: Treba pojačati politički dijalog
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U OBOSTRANOM je interesu Srbije i Hrvatske da uzajamni odnosi budu stabilni i sadržajni, a za to je potrebno intenzivirati politički dijalog, ocijenili su danas srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i hrvatski veleposlanik u Beogradu Hidajet Biščević.

Dačić je novoimenovanog hrvatskog veleposlanika primio u nastupni posjet te je, uz dobrodošlicu i želje za uspješan mandat, istaknuo uvjerenje da će "dvije zemlje u narednom razdoblju zajedničkim naporima uspjeti unaprijediti sveukupne bilateralne odnose", priopćilo je srpsko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Dačić: Neka Grlić Radman posjeti Srbiju

Sugovornici su se suglasili kako je "u obostranom interesu da odnosi između dviju zemalja budu stabilni i sadržajni i da je u tom smislu potrebno intenzivirati politički dijalog".

Dačić je, kako se navodi, izrazio spremnost da se nakon završetka pandemije realizira bilateralni posjet hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana Srbiji.

U razgovoru je bilo riječi i o izazovima s kojima su se Srbija i Hrvatska suočile tijekom borbe s pandemijom covida-19, uz ocjenu da su se obje zemlje provedenim mjerama uspješno izborile s pandemijom.

Tijekom krize je, konstatirali su Dačić i Biščević, "ostvarena uspješna suradnja u pogledu organizacije transporta robe i prelaska graničnih prijelaza i tranzita građana", navedeno je u priopćenju MVP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara