Srpski "terorist": Nisam egomanijak nego jednostavno glup!

NAKON što je 22-godišnji Marko Vasiljević, inače zaposlenik beogradskog aerodroma, na noge digao sve srpske sigurnosne službe i alarmirao cijelu zemlju prijetećom porukom u kojoj se spominjala "Al Kaida", srpski su mediji postali vrlo zainteresirani za cijeli slučaj. Tako su uspjeli doći do Vasiljevića, koji je razgovoru za Kurir otkrio razloge koji su ga natjerali na ovako nepromišljen pothvat.

"Nisam imao nikakvu namjeru izazvati strah kod ljudi. Sve se dogodilo iz čiste gluposti. Na aerodromu radim na primanju i pripremi putnika, a u noći sa 15. na 16. kolovoza bio sam na izlazu za Tunis. Dok sam čekao putnike, kako bih ubio dosadu, pisao sam na kompjuteru nepovezane rečenice, odnosno sve ono što mi je palo na pamet." - započeo je svoju priču Vasiljević.

Podsjetimo se, Vasiljević je napisao i neke rečenice u kojima se spominje "Al Kaida". Nakon što je dočekao turiste, Vasiljević je zaboravio poderati papir s isprintanim frazama, te je uslijedila teška drama koja je mogla imati puno gore posljedice.

"Moram napomenuti da su monitor i štampač kompjutera bili okrenuti suprotno od putnika, tako da nitko od njih nije mogao vidjeti što je napisano." - nastavio je Vasiljević.

Ta isprika nije Vasiljeviću pomogla, jer je vrlo brzo došlo je do velike pomutnje, a potom i reakcije policijskih snaga. Zanimljivo je kako Vasiljevića, koji je te noći radio na tom izlazu nitko od nadležnih nije kontaktirao, već se on, doznavši što je učinio, prijavio sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom trenutku nisam mogao povjerovati da se sve to događa zbog onoga što sam ja napisao na računalu. Ubrzo sam shvatio da je cijeli slučaj poprimio ogromne razmjere. Potpuno sam svjestan da sam se ponašao neprikladno, a posljedice toga već i osjećam. Moja obitelj potresena je pričama da sam psihički bolesnik, a izgubio sam i posao koji je bio smisao mog života. Svjestan sam odgovornosti i činjenice da je cijeli svijet u strahu od terorizma, te da se ovo nikako nije smjelo dogoditi." - zabrinuto je izjavio Vasiljević za srpski Kurir.

Iako je, kao tvrdi, iz čiste gluposti postao "terorist Al-Qaide", Vasiljevića su najviše uzrujali stručnjaci koji su ga poistovjetili s egomanijacima i bolesnim umovima.

Unatoč velikoj gluposti, koja je još jedan put pokazala koliki strah od terorizma vlada u svijetu, Vasiljević je spreman snositi posljedice za sve što se dogodilo.

"Terorist" se trenutno nalazi u pritvoru, a osumnjičen je za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara