Srpski ubojica u Zadru: Šiptar dobio dvije godine zatvora zbog kokaina

Srpski ubojica u Zadru: Šiptar dobio dvije godine zatvora zbog kokaina
Foto: Telegraf

ZLOGLASNI pripadnik zemunskog klana, Josip Golomejić zvani Šiptar, na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog posjedovanja kokaina i oružja.

"Hladan, vrlo opasan i spreman na sve"

Šiptar je uhićen u studenom prošle godine nakon što je policija otkrila njegovo "kokainsko gnijezdo" u stanu u Privlaci kraj Zadra gdje je živio zadnje tri godine.

Podsjetimo, u apartmanu su pronađena 232 grama kokaina koji je bio raspodijeljen u manje paketiće, a uz drogu je otkrivena veća količina novca i strojnica Uzi s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom u cijevi. Istražitelji su našli i više komunikacijskih uređaja, među kojima i onaj za zaštićenu komunikaciju, kakve koriste osobe iz kriminalnog miljea. Pronađena droga bila je namijenjena zadarskom području, a na uličnom tržištu njena vrijednosti iznosi više od 250.000 kuna.

Šiptar je završio u pritvoru 6. studenog prošle godine nakon što ga je prometna policija zaustavila i legitimirala u Audiju zadarskih oznaka. Policajci su otkrili da u autu ima oko 2200 kuna i više od 6000 eura.

Sumnjajući da novac potječe od kriminalnih radnji, tada je zatražen i nalog za pretres njegovog stana u Privlaci. Policija je 53-godišnjeg Šiptara opisala kao "hladnog, vrlo opasnog, spremnog na sve i opremljenog oružjem koje se koristi za likvidacije", piše Zadarski.hr.

Tko je Šiptar?

Golomejić je jedan od istaknutih pripadnika zemunskog klana koji je zbog ubojstva policajca 1998. odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina.

Rođen je u Zemunu u Srbiji, a ima i hrvatsko državljanstvo. Prije dvadeset godina ubio je tada 31-godišnjeg policajca Prvoslava Obradovića, inspektora Odjela za potrage beogradske policije.

Tog 17. listopada 1998. policija je opkolila Golomejićevu kuću jer je nad njim bila raspisana tjeralica nakon što se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne zbog dilanja heroina.

Ubio inspektora i pobjegao u Hrvatsku

Dok je bježao pred policijom i iskakao kroz prozor, Golomejić je otvorio vatru i ubio Obradovića. Uspio je pobjeći, a te noći pobjegao je iz Srbije u Hrvatsku, gdje se skrivao godinu dana. Uhićen je krajem listopada 1999. godine na slovensko-austrijskom graničnom prijelazu Karavanke preko međunarodne tjeralice. U zatvoru Zabela pokraj Beograda kaznu je počeo služiti 2001. godine, a unatoč tome što je osuđen zbog ubojstva policajca, nakon tri godine prebačen je u poluotvoreni paviljon.

Vikende je provodio na slobodi, a iz zatvora je organizirao i vodio biznis narkoticima. Na kraju je, za vrijeme jednog od tih slobodnih vikenda, uhićen u policijskoj akciji tijekom primopredaje droge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara