Srpski vrh EU-u i NATO-u predstavlja detaljan plan hvatanja Mladića

Srpski vrh EU-u i NATO-u predstavlja detaljan plan hvatanja Mladića

PO TKO zna koji put, sa najvišeg srpskog vrha stižu jamstva o pokretanju "ozbiljnog" lova na jednog od najvećih ratnih zločinaca novije europske povijesti.

Srpski predsjednik Boris Tadić i prmijer Vojislav Koštunica slijedeća tri dana će sastančiti sa dužnosnicima EU i NATO-a o načinima provedbe njhoovg "akcijskog plana" kako bi konačno uhvatili odbjeglog Mladića, optuženog za genocid u Srebrenici i ratne zločine tijekom rata u Bosni.

EU je zammrznula pregovore o članstvu sa Srbijom, a SAD je suspendirala financijsku pomoć Beogradu dok Mladić ne bude izručen Haaškom tribunalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Beograda su poručili kako su se pri izradi plana hvatanja ugledali na znameniti hrvatski primjer zahvljujući kojem je uhvaćen Ante Gotovina. Srpska strana odugovlači sa njegovom implementacijom, jer kao što kaže Rasim Ljajić, dužnosnik srpske Vlade za suradnju s Haaškim sudom: "Nadam se da će plan prihvatiti međunarodna zajednica, ali tada slijedi teži dio; njegova provedba"

Iz Bruxellesa poručuju kako nema nastavka pregovora sa Srbijom dok Mladić ne bude uhićen, iako su se u Beogradu nadali kako će samo "pokazivanje volje" da se razboljeli zločinac uhiti biti dovoljno za popuštanje pritiska na Srbiju.

"Srbija ima domaću zadaću, koju mora izvršiti", citira Independent neimenovanog visokog diplomata u Bruxellesu, koji je dodao kako i oni imaju svoj "kućni uradak". A taj je, pokretanje zamrznutih pregovora cim Srbija ispuni svoje obveze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara