SRS: Novosadski građanski list je "ustaški", a glavni mu je urednik Stipe Mesić

OKRUŽNO javno tužiteljstvo u Novom Sadu zatražit će audio i video zapis s konferencije za novinare Srpske radikalne stranke na kojoj je visoki dužnosnik SRS-a Miroslav Mirčić optužio novosadski Građanski list da je "ustaški" i ustvrdio da mu je vlasnik i glavni urednik hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Vršitelj dužnosti okružnog javnog tužitelja Stanko Vujić izjavio je u utorak novinarima u Novom Sadu da će, nakon što dobije integralni tekst konferencije za novinare radikala, "odlučiti o mjerama koje će tužiteljstvo eventualno poduzeti i hoće li će se obaviti informativni razgovor sa Miloradom Mirčićem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dužnosnik SRS-a Milorad Mirčić je novosadski Građanski list nazvao "ustaškim", a hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića optužio da "izravno financira list u kojem rade svi smradovi u novinarstvu". Povod za takav napad bio je razgovor potpredsjednika radikala Tomislava Nikolića za Građanski list u kojem je navodno izjavio da treba ukinuti autonomiju Vojvodine.

Predsjednik novosadskog ureda Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji upozorio je da je Mirčićeva izjava "izgovorena u vrijeme kad se umnožavaju antihrvatski incidenti", te da su "noći izmedu nedjelje i ponedjeljka razbijeni prozori na franjevačkom samostanu u Novom Sadu".

"Izjednačavanje ustaštva s hrvatstvom upravo doprinosi stvaranju negativne atmosfere i animoziteta prema Hrvatima", rekao je Domonji koji je, kao i brojni predstavnici pokrajinske vlasti i novinarskih udruga u Srbiji, osudio najnoviji incident u Vojvodini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara