Srušena Kava Tava: "U ovoj borbi nismo mogli pobijediti"

Srušena Kava Tava: "U ovoj borbi nismo mogli pobijediti"

Foto: Index

U NOĆI s petka na subotu isključili su im struju. Kućica kafića i zalogajnice “Kava Tava” više nije mogla opstati na Britanskom trgu, ili kako ga gradonačelnik Milan Bandić, u pokušaju da sam sebe veže uz zagrebačke tradicije, naziva – Iličkom placu. Vlasniku je u ponedjeljak uručena posljednja opomena. Ili će sam ukloniti drveni objekt ili će ga maknuti gradski komunalci.

“Nismo više imali izbora. Maknuo sam je sam da bi ne bi poslali još i račun za uklanjanje”, rekao je Dored Najjar, vlasnik “Kave Tave”.

Nije uspio prosvjed kojim se pokušalo spriječiti Tržnice da potjeraju mesnicu, mljekaru i zalogajnicu s Britanca. Kamioni mljekare i mesnice su otišli prije desetak dana.

"Znao sam da ne mogu pobijediti u ovoj borbi, ali to ne znači da se nisam trebao boriti. Bilo je puno  pritisaka i morao sam dijelom popustiti", rekao je Najjar, poznatiji kao Dodo.

Birokracija je pobijedila

U noći s ponedjeljka na utorak birokracija je pobijedila pa je nestala i kućica “Kave Tave”. Iz Tržnica svoju odluku opravdavaju brigom za zdravlje kupaca. Smatraju da i kamioni i kućica ne zadovoljavaju osnovne sanitarne uvjete za prodaju lako pokvarljive robe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već neko vrijeme nismo pripremali hranu u kućici, donosili smo je iz obližnjeg čvrstog objekta”, tvrdi Dored Najjar. I zaista, hrana se u “Kavi Tavi” još uvijek može naručiti. Donose je s prvog kata zgrade preko puta. Po tome nije ni bilo razloga da se kućica miče. Zalogajnici su ostavljeni i svi stolovi na trgu tako da se u poslovanju nije skoro ništa promijenilo. Vlasnik “Kave Tave” oglasio je prodaju kućice, kao franšize ili samo objekta. Pomirio se s time da je više nikada neće vratiti na Britanac.

“Zbog njih smo morali zaključati WC i postaviti elektronsku bravu koja se otključava šifrom. Dosadilo nam je da šalju svoje goste u naš zahod”, kažu u obližnjem kafiću. Niječu, međutim, da su se oni žalili Gradu i tražili da se “Kava Tava” potjera. Zasad se to neće ni dogoditi. Uređenje Britanca je planirano tek za sljedeću godinu. Dotad su smetali samo kućica i dva kamiona hladnjače. Sve ostalo na Britancu je isto kao i prije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara