Srušila se stambena zgrada u Istanbulu, strahuje se da ima ozlijeđenih

U STAMBENOJ četvrti u Istanbulu danas poslijepodne se srušila višekatnica. Prema do sad prikupljenim podacima u rušenju nije bilo smrtno stradalih osoba, ali se strahuje da ima ozlijeđenih.

Zgrada se srušila sat i pol vremena nakon što se čulo pucanje njenog krova. Građevinski radnici su rušili susjednu zgradu, da bi se nakon nekog vremena čuo zvuk pucanja krova srušene višekatnice.

Stambena zgrada imala je barem 6 katova koji su se redom urušili jedan na drugog.

Nakon što se čuo jezivi zvuk pucanja krova netko od nazočnih je upozorio stanare na opasnost. Zgrada je ubrzo evakuirana, ali budući da se nije odmah srušila nekolicina stanara vratila se u u zgradu kako bi pokupila pojedine predmete iz svojih stanova.

Sumnja se da je u rušenju zgrade ostalo zarobljeno nekoliko stanara. Jedan je djevojčica tijekom večeri izvučena iz ruševine, a vjeruje se da je barem još jedna osoba ostala zarobljena u ruševini.

Televizijska izvješća s mjesta nesreće prenose izjave očevidaca koji govore kako se iz ruševine mogu čuti glasovi zarobljenih ljudi.

Brojne ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasaca stigle se na mjesto nesreće. Očekuje se da će raščišćavanje ruševina omogućiti oslobađanje zarobljenih stanara zgrade.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara