Srušio se egipatski putnički zrakoplov - poginulo 148 osoba

EGIPATSKI putnički zrakoplov Boeing 737 srušio se nedugo nakon polijetanja kod poznatog egipatskog ljetovališta Šarm al-Šeika na obali Crvenog mora, pri čemu je poginuo 148 putnika, rekao je izvor u egipatskom ministarstvu zračnog prometa.

U zrakoplovu se nalazio 135 putnika, svi osim jednog bili su francuski turisti, te trinaest članova posade iz Egipta i Maroka.

Zrakoplov privatne egipatske charter tvrtke Flash Airlines, koji je letio prema Parizu, nestao je s radarskih ekrana nekoliko minuta nakon uzlijetanja iz zračne luke u Šarm el-Šeiku u 2,44 sata po GMT-u i srušio se u Crveno more jugoistočno od tog najpoznatijeg egipatskog ljetovališta.

Egipatski vojni zrakoplovi i brodići iz obližnjih ronilačkih centara pokrenuli su rano u zoru potragu, ali su pronašli samo manje ostatke zrakoplova. Očevici tvrde da nema nikakvih znakova da bi moglo biti preživjelih.

Uzrok pada tehnički kvar?

Nesreća egipatskog putničkog zrakoplova dogodila se u vrijeme dok svijet strahuje od novih terorističkih napada, i kada se zbog sigurnosti otkazuju letovi, posebno oni kojima je destinacija neki od američkih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvih indicija da se dogodio teroristički napad", rekao je ravnatelj egipatske agencije za civilno zrakoplovstvo Abo Ghanima.

Prve indicije sugeriraju da je pad Boeinga 737 uzrokovao tehnički problem.

"Početne indicije ukazuju na tehnički kvar, ali to je samo preliminarno", rekao je Ghanima.

On nije rekao druge pojedinosti o kakvom se kvaru moglo raditi.

Šarm al-Šeik je popularno ljetovalište na Crvenom moru, gdje se često održavaju političke i ekonomske konferencije.

Glasnogovornik britanske vlade izjavio je za BBC da je premijer Tony Blair, koji se s obitelji nalazi na odmoru na području Šarm al-Šeika, dobro i na sigurnom. Prema izvješćima svjetskih agencija egipatski predsjednik Hosni Mubarak imao je namjeru susresti se danas s Blairom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara