SSU poziva studente da 26. siječnja izađu na studentske izbore

SOCIJALDEMOKRATSKA studentska unija (SSU) pozvala je danas sve studente da 26. siječnja izađu na izbore za studentske predstavnike na zagrebačkom Sveučilištu, te optužila vodstvo Studentskog zbora da namjerno ne informira studente o izborima kako bi, bez ikakvog zalaganja za studentska prava, zadržalo svoje pozicije.

"Vodstvu Studentskog zbora očito odgovara sistem što manje studenti o nama znaju to bolje jer im to omogućava da po dvije godine ne rade ništa osim što dodjeljuju svojim prijateljskim studentskim udrugama basnoslovne iznose za navodno kvalitetne projekte", izjavio je na konferenciji za novinare glavni tajnik SSU-a Tomislav Saucha.

Najavio je akcije SSU-a kojima će potaknuti studente da izađu na izbore te izaberu predstavnike koji će na najbolji način štititi njihove interese.

Optužbe da vodstvo Studentskog zbora namjerno zataškava bilo kakvu informaciju kada su izbori i što uopće čini na promicanju studentskih prava, Saucha potkrjepljuje Pravilnikom o tajnosti podataka, koji je donijelo vodstvo Zbora, a kojim se, kaže, u tajnosti drži činjenica da Zbor ništa ne radi, te nenamjenski troši proračunski novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinarima je pokazao očitovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje je, na zahtjev SSU-a, odgovorilo da nema nikakvih saznanja o postojanju takvog Pravilnika, iako je, upozorava, nadležno za ocjenu svih pravilnika Studentskog zbora i za nadzor nad zakonitošću rada te krovne studentske organizacije.

Saucha ističe i da je Senat zagrebačkog Sveučilišta izvan snage stavio sve pravilnike Studentskog zbora.

Studentski zbor, posebno njegova predsjednika Petra Bezjaka, optužio je da novac troši na putovanja i "održavanje hladnog pogona", dok se za projekte, kaže, ne izdvaja gotovo ništa.

(Hina) xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara