Stanić: Umjesto poštene istrage slučaja Pocrnić, u HAC-u je došlo do odmazde prema Sindikatu!

Tekst: I.M.
Foto: Index

PREDSJEDNIK Nezavisnih sindikata Hrvatskih autocesta Mijat Stanić tvrdi kako je od strane Uprave HAC-a nakon objave slučaja Pocrnić, umjesto provođenja poštene istrage, "krenula odmazda prema Nezavisnom cestarskom sindikatu (NCS)".

> Novi "slučaj Buljubašić": U HAC-u radi tri i pol godine, na poslu ga nitko nije vidio!?

> "HAC-ov Buljubašić" Pocrnić dolazio samo po plaću i putne troškove

"Stigla je zabrana oglašavanja Sindikalnih vijesti broj 88, jer tobože `sadrže neistine i vrijeđaju prava drugih osoba`. Sindikalnim vijestima broj 88 prethodile su laži i uvrede na račun čelnika NCS-a od strane Udruge branitelja i poštovatelja domovinskog rata, koju su osnovali direktori Željko Krapljan i Stjepan Klarić da bi se obračunavali sa NCS-om manipulirajući radnicima. Daju im lažna obećanja od kojih ni jedno dosad nisu ispunili (besplatnu cestarinu, veće plaće, pošteno napredovanje i sl.). Njihovi bilteni su u HAC-u poželjno štivo jer otvoreno podržavaju Upravu na štetu radnika. Zato imaju snažnu podršku Uprave, a hvale se i podrškom ministra Božidara  Kalmete (bilten broj 1)", navodi Stanić.

Unutarnja kontrola istražuje i Stanića

"Također je dan poslije objave afere na anonimnu prijavu `grupe radnika` krenula istraga o mojoj tobožnjoj prisutnosti na poslu u zadnjih godinu i pol. Provodi je Unutarnja kontrola HAC-a. Inače ovakva anonimna pisma protiv onih koji se usude progovoriti istinu ili se ne uklapaju u `ekipu` su naša svakodnevica u HAC-u. S obzirom da na ključnim mjestima rade bivši umirovljeni policijski zapovjednici, umirovljeni vojni časnici i bivši saborski zastupnici HDZ-a, metode su efikasne jer ih se ljudi s razlogom plaše", kaže Stanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara