Stanimirović: Optužbe protiv vukovarskih Srba "izravno zastrašivanje"

PREDSJEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je da nove tužbe protiv vukovarskih Srba predstavljaju "izravno zastrašivanje onih koji bi se željeli vratiti u Hrvatsku".

Reagirajući na kaznene prijave za ratni zločin, koje je u utorak podnijelo Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, Stanimirović je za novosadski "Građanski list" od srijede naveo da su optužnice objavljene s ciljem da se spriječi povratak Srba u Hrvatsku.

"Povratnici sada razmišljaju što će biti s nama, običnim ljudima kada se vratimo, ako procesuiraju ljude koji tamo žive i koji su bili na položajima", rekao je Stanimirović.

On smatra da iza kaznenih prijava stoji hrvatska desnica koja "pokušava ponovno skrenuti pozornost na sebe i pokušava podgrijati situaciju u odnosima Srbije i Hrvatske koji se neminovno popravljaju".

"Dobrim odnosom dvije države pitanja vraćanja imovine Srbima morala bi se rješavati. Očigledno je da nekome ne odgovara da to ide uzlaznom linijom", istaknuo je, među ostalim, Vojislav Stanimirović.

Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora podnijelo je u utorak Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru dvije kaznene prijave za ratni zločin protiv zarobljenika tijekom srpske agresije na Vukovar 1991.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara