Stanko Belina predstavio na HTV-u izborni program Zagorske demokratske stranke

OSNOVNI program Zagorske demokratske stranke (ZDS) je razvoj i suradnja hrvatskih regija, na temelju zajedničkih interesa i partnerskih odnosa, kazao je Stanko Belina predstavljajući večeras program te stranke na HTV-u.

ZDS se zalaže za pristup europskim integracijama, te smatra da Hrvatska mora postati aktualni čimbenik, a ne samo objekt međunarodne politike.

Najvećim problemima ZDS smatra trenutno stanje u gospodarstvu i nezaposlenost, a rješenje ta stranka nudi u primjeni novih informatičkih tehnologija i povezivanju znanosti, obrazovanja i gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZDS smatra da bi se tako moglo postići otvaranje novih radnih mjesta, no da je prije toga potrebno da hrvatski građani poznaju rad na računalu.

Belina je rekao da se ZDS zalaže za održivi razvoj koji podrazumijeva očuvanje zdravog okoliša, proizvodnju zdrave hrane, veće poticaje u poljoprivredi te razvoj kontinentalnog turizma.

Kazao je da će se zalagat i za proizvodnju prepoznatljivih hrvatskih proizvoda čime će se, kako procjenjuje, smanjiti uvoz i povećati izvoz.

Smanjenjem uvoza stvoriti će se pretpostavke i za smanjenje inozemnog duga, smatraju u ZDS-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara