Stanko Subotić tuži Nacional: "Novinarska profesija je iskorištena i osramoćena"

Stanko Subotić tuži Nacional: "Novinarska profesija je iskorištena i osramoćena"

SRPSKI poduzetnik Stanko Subotić protiv kojeg je Ivo Pukanić godinama vodio medijsku kampanju prokazavši ga kao šefa duhanske mafije na Balkanu najavio je tužbu protiv Nacionala zbog nove monstruozne kampanje koja je protiv njega povedena, priopćio je Subotićev pravni tim.

Stanko Subotić zvani Cane Nacional će tužiti pred hrvatskim pravosuđem, ali i pred međunarodnim pravnim institucijama jer "hrvatski tjednik pokušava izbjeći kaznenu odgovornost s kojom će biti suočen, a zbog naručene kampanje koju je godinama provodio protiv gospodina Subotića, kao i pokušaja rehabilitacije ove afere u kojoj je na najsramniji način iskorištena i osramoćena novinarska profesija".

U priopćenju koje su izdali Subotićevi odvjetnici dalje se navodi kako neće dopustiti ponavljanje scenarija iz 2001. godine kada je Nacional "lansirao lažnu duhansku aferu u kojoj su tijekom 43 tjedna sotonizirani Subotić, srpski i crnogorski premijer Zoran Đinđić i Milo Đukanović, a koja je nanijela nesagledive političke posljedice srpskoj državi, Đinđiću i Subotiću". Pisanje Nacionala je nepovratno narušilo ugled Stanka Subotića, priopćili su njegovi odvjetnici, i dodali kako će istraga dokazati neistinitost svih Nacionalovih tvrdnji i Subotićevu nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Subotić je bio žrtva najviših političko-ekonomskih, kriminalnih interesa, kojima je Ivo Pukanić pripadao", navodi se u priopćenju.

Subotićevi odvjetnici također ističu kako je on pred sudom u Zagrebu već dobio sve sporove koje je pokrenuo protiv Nacionala, a u Švicarskoj, Francuskoj, Rusiji i Lihtenštajnu je oslobođen svih optužbi koje su protiv njega pokrenute, te nude dokumente kojima dokazuju nevinost svog klijenta. "Dokazat ćemo i da je u slučaju gospodina Subotića napravljen međunarodni prekršaj obmanjivanja pravosuđa strane države, čime su našem klijentu na najgrublji način ugrožena ljudska prava i načinjena nepopravljiva šteta", zaključuje se u priopćenju.

P.V.
Foto: B92 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara