Stanković prijavljen Vijeću časti HND-a: Nadam se da ću Kosor vidjeti i na pravom sudu

Stanković prijavljen Vijeću časti HND-a: Nadam se da ću Kosor vidjeti i na pravom sudu

Tekst: I. Ćimić
Foto: Index

NOVINAR HTV-a, urednik i voditelj emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandar Stanković prijavljen je Vijeću časti HND-a. Prijavila ga je premijerka Jadranka Kosor i to zbog emisije u kojoj je gostovao kolega Drago Pilsel. U emisiji je bilo riječi o tome kako je i na koji način Kosor 1995. godine došla do stana u kojem danas stanuje. Kosor je bila posebno pogođena "igranom scenom" kada je Stanković zamolio svog gosta da glumi premijerku Kosor te tako odgovori na nekoliko pitanja.

> Kosor prijeti tužbom: Laži i klevete Stankovića povrijedile su mi dostojanstvo, čast i ugled

> Video - Kosor kod Stankovića prije šest godina objašnjavala aferu stan: Danas tužba, jučer amnezija

> Stanković: Umjesto da pomogne obitelji Drobac, premijerki Kosor važnija povrijeđena taština

"Prijava je stigla, a procedura je u tijeku. Naime,  prema statutu novinar protiv kojeg je stigla prijava mora se očitovati pa smo tako kolegi Stankoviću poslali prijavu premijerke Kosor", potvrdio je za Index prvi čovjek Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka dodajući kako nije upoznat sa sadržajem prijave. Duka je naglasio da bez obzira što je riječ o prijavi premijerke slučaj ići redovnim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda je ovo prvi korak prema pravom sudu

"Godišnje se zaprimi oko stotinjak prijava, a Vijeće časti zasjeda svaka dva do tri tjedna. Ova prijava ne razlikuje se od ostalih", rekao je Duka koji predviđa da bi na dnevni red Vijeća časti mogla stići krajem travnja.

Aleksandar Stanković, potvrdio nam je da je primio Kosoričinu prijavu na koju će se i očitovati. Voditelj emisije "Nedjeljom u dva", kaže kako je prijava istovjetna demantiju kojega je Kosor poslala preko odvjetničkog društva, a koji je pročitan u posljednjoj emisiji.

"Ne mogu komentirati samu prijavu, no reći ću kako se nadam da je ovo samo prvi korak prema tužbi premijerke Kosor na pravom sudu. Volio bih da me tuži. Nadam se da ću je vidjeti na pravom sudu", rekao je Stanković za Index.   

Devet minuta opovrgavanja  

Podsjetimo, u posljednjoj emisiji Nu2 devet minuta čitao se demantij kojega je potpisala odvjetnica Ivana Špehar, a u kojemu je, između ostaloga pisalo, da se radi o "neviđenom neprofesionalizmu Stankovića" kojemu je bio za cilj "naškoditi ugledu i časti gospođe Kosor" .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara