Stankoviću maksimalna kazna zbog podrške Ladišiću

UREDNIK i voditelj HTV-ove emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandar Stanković u nedjelju je javno dao podršku svom smijenjenom kolegi Tihomiru Ladišiću, sada već bivšem uredniku i voditelju emisije "Otvoreno". No, takav Stankovićev potez nije se svidio glavnom uredniku Informativnog programa HTV-a Vladimiru Rončeviću.

Stanković je naime na samom završetku jučerašnje emisije, u kojoj je gostovao bivši bosansko-hercegovački premijer Haris Silajdžić, ispred sebe stavio papir na kojem je pisalo Zatvoreno.

Urednik i voditelj emisije "Nedjeljom u dva" rekao je danas za Index da ne želi posebno komentirati svoj jučerašnji potez dodajući da "misli kako je jasno što je pjesnik htio reći".

Na naše pitanje je li danas na poslu bilo pranja od strane programskog vodstva HRT-a, Stanković je rekao kako mu je jedino glavni urednik informativnog programa Vladimir Rončević saopćio da mu je zbog jučerašnjeg postupka prisiljen oduzeti dio plaće.

Prema važećem disciplinskom pravilniku HRT-a, glavni urednik ima pravo odrediti novčanu kaznu novinaru u visini od 10 do 30 posto iznosa njegove plaće, a Rončević se u ovom slučaju odlučio na maksimalnu kaznu, dakle 30 posto od plaće za studeni.

Glavni urednik Informativnog programa Vladimir Rončević je u razgovoru za Index.hr potvrdio da je Stankoviću biti oduzeto 30 posto od plaće za studeni zbog "zloupotrebe funkcije urednika i voditelja, te privatizacije ekrana."

"Stanković se može žaliti ravnateljici HRT-a odnosno glavnom ravnatelju HRT-a." - kazao je Rončević u razgovoru za Index.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara