startao III. memorijalni supermaraton Zagreb - Vukovar

Startom ispred spomenika poginulim braniteljima u zagrebačkoj Kustošiji 11 maratonaca započelo je danas petodnevni III. Memorijalni supermaraton ZagrebVukovar Putevima dragovoljaca HOSa i bojovnika Domovinskog rata, dužine 351 kilometar. L

Nakon starta u Zagrebu maratonci bi na cilj trebali stići 26. rujna na spomen-obilježje na vukovarskoj Ovčari, koja je simbol stradanja hrvatskih bojovnika u Domovinskom ratu.

Tim se maratonom, koji se održava već treću godinu, obilježava odlazak dragovoljaca HOS-a iz Zagreba polovicom rujna 1991. u obranu Vukovara.

Kako ističe organizator - Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, ta je trka jedna od najzahtjevnijih u Europi i svijetu i od trkača zatijeva iznimnu fizičku i psihičku spremu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet etapa i to od Zagreba do Ivanić Grada, u dužini od 49 kilometra, zatim drugom dugom 78 kilometara od Ivanić Grada do Novske, trećom etapom u dužini od 94 kilometara, od Novske do Slavonskog Broda, četvrtom od Slavonskog Broda do Osijeka u dužini 83 km, te posljednjom od Osijeka do Vukovara od 47 km, odat će se počast svim žrtvama Domovinskog rata, ističu organizatori .

Ultramaratonce danas su, uz mnoge građane, na put ispratili dopredsjednik HSP-a Miroslav Rožić te ostali članovi HSP-a i UDHOS-a kao i predstavnici Gradskog poglavarstva.

(Hina) xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara