Statutarna komisija HSLS-a 24. siječnja raspravlja o Majstorovićevu članstvu

PREDSJEDNICA Statutarne komisije središnjice HSLS-a Marija Mirac potvrdila je danas da će na sjednici Komisije 24. siječnja među ostalim biti raspravljano i o tome je li Božo Majstorović član splitskog HSLS-a ili nije.

Mirac je za Hinu izjavila da je zaprimila zahtjev za tumačenjem statutarnosti nastavka sjednice Izvršnog odbora splitskog ogranka stranke prekinute u utorak, 14. siječnja na večer.L

Ta je sjednica prekinuta jer ju je napustilio 13 članova s predsjednikom gradskog ogranka HSLS-a Mirkom Grljušićem na čelu, tvrdeći da nazočni na sjednici Božo Majstorović nije član stranke, da je pristupnicu predao taj dan ujutro te da o njegovu prijamu još nije odlučeno. Time je, po Grljušićevu mišljenju, nastavak rada sjednice na kojem se trebalo očitovati o zahtjevu županijskog HSLS-a da gradski HSLS raskine suradnju s koalicijom na vlasti predvođenom SDP-om, nelegitiman zbog Majstorovićeve nazočnosti, te je najavio novu sjednicu Izvršnog odbora gradskog HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je kazao da je važno utvrditi je li član splitskog Poglavarstva Božo Majstorović i član stranke, pa time i Izvršnog odbora, jer bi, ako jest, struja dogradonačelnika Miroslava Buličića (kojoj pripada i Majstorović) imala većinu s 14 od ukupno 27 članova Izvršnog odbora.

Majstorovića je u Gradsko poglavarstvo imenovao HSLS, premda on nije bio član te stranke. Na sjednici Izvršnog odbora pojavio se, rekavši da se učlanio u HSLS te da kao član Poglavarstva ima pravo biti i odlučivati na sjednicama Izvršnog odbora.

Dogradonačelnik Buličić, koji bi po poslijeizbornom dogovoru o suradnji s koalicijom na vlasti nakon SDP-ovca Slobodana Beroša trebao preuzeti dužnost gradonačelnika, na tom je sastanku tvrdio da je Majstorović pristupnicu predao prije četiri mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara