Steiner odbacio "deklaraciju o neovisnosti Kosova"

CIVILNI upravitelj UN-a na Kosovu Michael Steiner odbacio je inicijativu Alijanse za budućnost Kosova o usvajanju ´deklaracije o neovisnosti Kosova´, rekavši kako je u ovom trenutku potrebno usredotočiti se na funkcioniranje kosovskih institucija i na borbu protiv kriminala i korupcije.

On je u interviewu objavljenom na kosovskoj televiziji rekao da je Vijeće sigurnosti UN-a ´jasno reagiralo´ na tu inicijativu, odaslavši kosovarima poruku da se ne bave ´pitanjima za koje nije vrijeme´.

Alijansa za budućnost Kosova, koju vodi Bujar Dugollia, predložila je da kosovska skupština na svojoj sljedećoj sjednici usvoji ´deklaraciju o neovisnosti Kosova´, ali do sada nije osigurala potporu većine zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući Steinerovu ocjenu, glavni urednik prištinskog političkog tjednika ´Zeri´ Halil Matoshi rekao je da je ´deklaracija neovisnosti Kosova´ u suprotnosti s rezolucijama Vijeća sigurnosti, te da bi njezino usvajanje u skupštini Kosova izazvalo destabilizaciju Makedonije i cijele regije. On je predložio da Kosovo provede ono što od njega očekuje međunarodna zajednica kako bi zaradilo njezine simpatije i potporu za neovisnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara