STEM AUTO PONOVO NA PUTU Dva tjedna besplatnih radionica programiranja u Slavoniji

STEM AUTO PONOVO NA PUTU Dva tjedna besplatnih radionica programiranja u Slavoniji

 Foto: IRIM

INSTITUT za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), koji je najpoznatiji programu Croatian Makers, iza kojeg stoji Nenad Bakić, opet je pokrenuo turneju STEM auta.

STEM auto je kao 'bibliobus modernog doba' koji putuje po Hrvatskoj i održava besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za zainteresirane, ali uglavnom u manje razvijenim mjestima. U ovom ciklusu od 24. srpnja do 5. kolovoza putuju po Slavoniji.

Jučer je održana prva radionica Ljetnog STEM auta 2017. u Narodnoj knjižnici "Petar Preradović" u Bjelovaru, a njihov edukator već putuje dalje, prema Virovitici. U projektu u dva tjedna planiraju održati preko 25 radionica robotike i digitalne pismenosti. Raspored radionica prvog tjedna projekta je ovdje, a prijave za drugi tjedan još uvijek su otvorene.

STEM auto obilazi manja mjesta

STEM auto je namijenjen prvenstveno manjim mjestima gdje nastavnici i drugi mentori često misle da nemaju znanja i mogućnosti za razvoj digitalnih vještina, programiranje, robotiku i tako dalje. Besplatne radionice za djecu i mlade u tim mjestima služe upravo kao uvod i poticaj za rad u STEM područjima.

Zainteresirani se jedino trebaju prijaviti, okupiti djecu i osigurati prostor gdje se može održati radionica, a IRIM-ovi edukatori donosi svu opremu sa sobom.

IRIM je do sada već održao dva ciklusa STEM auta. Na ljeto 2016. četiri tjedna su putovali Slavonijom i Središnjom Hrvatskom i održali 44 radionice robotike za više od 630 sudionika.
U veljači 2017. posjetili su Dalmaciju i otoke i održali 27 radionica za više od 470 sudionika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara