Stigao odgovor iz Haaga: Gotovina ne želi trg u Splitu

Stigao odgovor iz Haaga: Gotovina ne želi trg u Splitu

Foto: AFP

GENERAL Gotovina ne želi da se trg u Splitu nazove njegovim imenom, izvijestio je Kerumov zamjenik Jure Šundov. 

General je kontaktiran preko Željka Dilbera, upoznat je sa inicijativom, no smatra da još nije vrijeme za takvo što. Ako se predomisli, postupit će se u skladu sa generalovim željama, kazao je Šundov.

Povučeno iz procedure

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šundov je s generalovom željom upoznao predsjednicu Gradskog vijeća Splita, Kerumovu sestru Nevenku Bečić. Prijedlog o imenovanju trga generalovim imenom tako je povučen iz procedure.

Imenovanje gradskog trga ili ulice predložio je prošli tjedan splitski HSP. Tražili su i da se generalu u znak podrške dodijeli titula počasnog građanina Splita. Oko prijedloga se, očekivano, počelo žestoko debatirati, no situaciju je primirio Šundov, po činu brigadir. Kao suborac generala Gotovine preuzeo je na sebe obavezu da kontaktira generala i upita ga za mišljenje oko cijele stvari.

"Ovo je perfidni trik"

"Ovakav perfidni trik gradonačelnika Keruma da izbjegne da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita samo je njemu i njegovog gradskoj upravi nalik. Kad se ide na rođendan, ne pita se koji ćeš poklon. Kad se dodijeljuje počast, ona se dodjeli. Ne pita se čovjek hoće li Nobelovu nagradu ili ne. Ne znam samo što su očekivali?! Da general Gotovina kaže: "Hoću trg". Maske su pale, sve ovo je iscenirano samo kako bi se izbjeglo glasanje o našem prijedlogu", zaključio je Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a, koji je pokrenuo inicijativu za dodjeljivanje priznanja generalu Gotovini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara