Stiglo 560 invalidskih kolica iz američke donacije

PRVA pošiljka od 560 novih invalidskih kolica, od ukupno 800, koliko je za hrvatske građane osigurala američka zaklada "Wheelchair Foundation", stigla je ovih dana u Hrvatsku, izvijestio je Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

HSUTI će sutra na Zagrebačkom velesajmu, kao organizator i posrednik donacije, uručiti 160 novih invalidskih kolica nepokretnim i teško pokretnim građanima Zagreba i Zagrebačke županije, a za ostala područja Hrvatske podjela je također u tijeku.

"Dio kolica već je uručen našim građanima u Istri, Dalmaciji i Slavoniji", kazala je predsjednica HSUTI-ja Mirjana Dobranović, istaknuvši da je "Wheelchair Foundation" svojom donacijom opskrbio kolicima sve građane u Hrvatskoj koji su za njima izrazili potrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mnogi invalidi žive u tako teškim i siromašnim uvjetima da su ih članovi obitelji nosili na dodjelu kolica koja si oni sami nisu mogli priuštiti", kaže Dobranović. Neki su imali jako oštećena kolica, a od države nisu mogli odmah dobiti nova, pa im je donacija itekako dobrodošla.

Ukupna vrijednost doniranih kolica je oko 130.000 američkih dolara, a pripreme za njihovu dodjelu, od primanja prijava i selektiranja dokumentacije, do organiziranja prijevoza i podjele, volonteri HSUTI-ja obavljali su zadnjih šest mjeseci.

Doprema preostalih 240 kolica očekuje se u iduća dva mjeseca kad će na uručivanju biti utemeljitelj i voditelj zaklade "Wheelchair Foundation" Kenneth E. Behring.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara