Stipe Tojčić novi predsjednik zagrebačkog HNS-a

NOVI predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HNS-a Stipe Tojčić, izabran na sinoćnjoj skupštini, na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako je zagrebački HNS u potpunosti stabiliziran, nakon što je prošao unutarnja "pročišćavanja".

Ističući kako su stranku napustili ljudi koji su imali veće ambicije nego mogućnosti, on je izrazio uvjerenje da će ta stranka uspjeti vratiti povjerenje birača.

Ujedno je naglasio kako će se zalagati da koalicija stabilno nastavi raditi na realizaciji gradskih projekata. "Ne želim sudjelovati u denuciranju koalicijskog partnera, što očekujem i od druge strane", rekao je Tojčić dodajući da je ispred njih još godinu dana obnašanja vlasti, tijekom kojih treba završiti započete projekte.

Na sinoćnjoj skupštini zagrebačkog HNS-a za potpredsjednicu je izabrana Morana Paliković-Gruden i Stanko Kordić, dok je za tajnika izabran Darko Štefančić. Izabrano je i pet članova predsjedništva, pet članova Nadzornog odbora te osam članova Središnjeg odbora Gradske organizacije HNS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik zagrebačkog HNS-a Mislav Žagar izašao je krajem veljače zajedno s tadašnjim potpredsjednikom Gradskog odbora Krešimirom Franjićem i još dvanaestoricom članova iz stranke. Svoj su odlazak iz HNS-a tada objasnili "nezadovoljstvom i nedemokracijom unutar stranke" koja se, kako su ocijenili, "udaljila od izvornog narodnjaštva".

Nakon toga bivši članovi HNS-a osnovali su novu političku stranku "Hrvatske narodnjake" (HN), a za njihova predsjednika je izabran Mislav Žagar.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara