Stjepan Tuđman četiri godine izbjegava DNK analizu očinstva

SIN prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana već se 11 puta nije odazvao na analizu DNK, koja bi trebala ustvrditi je li Stjepan Tuđman otac šestogodišnjeg Franje Antona, čija je majka Antonija Vlatkovića bila u izvanbračnoj vezi sa Stjepanom Tuđmanom.

Podsjetimo, Franjo Anton rođen je 1998. godine, a prema tvrdnjama djetetove majke, modne dizajnerice Antonije Vlatković, rođenjem djeteta nije prekinuta njezina veza sa Stjepanom Tuđmanom. Zajedno su odabrali djetetu ima, a krsni kum bio je tadašnji poslovni partner Stjepana Tuđmana, Željko Senečić.

"Obećao je priznati dijete i dogovoriti se o uzdržavanju." – izjavila je Antonija za Jutarnji list, pa dodala kako je prvih godinu dana Tuđman plaćao alimentaciju za dijete od 3000 kuna mjesečno, ali je nakon toga prestao.

Vlatković je u rujnu 2000 godine digla tužbu protiv Tuđmana, kojom želi dokazati da je on otac njezinog djeteta. Tuđman je tada u medijima zanijekao vezu s Antonijom, te kazao kako će odmah zatražiti DNK analizu.

No, Tuđman se ni u srijedu, za kad je bilo zakazano ročište, nije pojavio na sudu kako bi se odazvao na DNK analizu, što je jedanaesti put da izbjegava taj način utvrđivanja očinstva.

Umjesto njega na sud je došao opunomoćenik s njegovom izjavom, koje nije bila potpisana pa ju sud nije prihvatio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara