Što je Bernardiću, Gotovini i šefu HVIDRA-e bilo toliko smiješno na komemoraciji heroju Stipetiću?

Što je Bernardiću, Gotovini i šefu HVIDRA-e bilo toliko smiješno na komemoraciji heroju Stipetiću?

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

DANAS je održana komemoracija za generala Petra Stipetića u Domu HV-a Zvonimir. Osim pokojnikove obitelji, okupio se i velik broj državnih dužnosnika, prijatelja i suboraca.

Na jednoj fotografiji nalaze se Davor Bernardić, Josip Đakić, Ante Gotovina i Ante Kotromanović. Moglo ih se vidjeti kako se veselo smiju na komemoraciji preminulom heroju Domovinskog rata.

Nije poznato što je bilo toliko smiješno šefu SDP-a, HDZ-ovom šefu HVIDRA-e, umirovljenom generalu i bivšem ministru obrane.

Smrt heroja

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožerni general Petar Stipetić preminuo je 14.3. ove godine u Zagrebu.

Stožerni general Petar Stipetić rođen je 24. listopada 1937. godine u Ogulinu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske JNA.Odlikovani general

Na poziv predsjednika Franje Tuđmana u rujnu 1991. godine general Stipetić prelazi u Hrvatsku vojsku, gdje je obnašao najviše zapovjedne dužnosti: zamjenik načelnika Zapovjedništva zbora narodne garde, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, zapovjednik Sektora Zapovjedništva slavonskog bojišta Đakovo, zapovjednik Zbornog područja Zagreb. Bio je i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta te pomoćnik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske za borbeni sektor.

General Stipetić bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2000. do 2002. godine, a s te dužnosti umirovljen je u činu stožernog generala.

Za aktivno sudjelovanje u Domovinskom ratu i doprinos u stvaranju Hrvatske vojske dobio je brojna odlikovanja:  Spomenicu Domovinskog rata, Red Nikole Šubića Zrinskog, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog pletera, Red kneza Domagoja s ogrlicom i Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

Također, dobio je medalje Oluja i Bljesak te pohvalu i nagradu ministra obrane i načelnika Glavnog stožera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara