Što s HRT-om: Rakić i Rotim sutra na razgovoru kod potpredsjednice Vlade

Foto: Srećko Niketić

POTPREDSJEDNICA Vlade Milanka Opačić sutra će primiti ugledna imena s HRT-a. Index doznaje da su na razgovor pozvani Goran Rotim i Mirjana Rakić.

Rotim: Učim sina geografiji

Rotim nije bio od volje komentirati sutrašnji razgovor. "Nemam namjeru to komentirati. Učim sina geografiji. Možemo se po pitanju stanja na HRT-u čuti koncem tjedna", bio je vrlo zatvoren Rotim, kojeg mnogi vide na nekoj visokoj funkciji u dogledno vrijeme. Pokušali smo ipak doznati nešto više, ali nije imalo smisla. "Kolega, mislim da smo se razumjeli", zaključio je Rotim razgovor. 

Rakić: Proizvod HRT-a nije dobar

Mirjana Rakić bila je kud i kamo susretljivija. "Povod je rasprava o stanju na HRT-u, koje je loše. Do sastanka je došlo na inicijativu potpredsjednice Vlade koja je zadužena za društvene djelatnosti. Ja sam pozvana kao Mirjana Rakić. Logično je da se Vlada želi informirati o stanju na HRT-u od nekoga tko nije dio establishmenta", kazala je Rakić. 

Nije zadovoljna stanjem na HRT-u. "Najvažniji je proizvod. A proizvod nije dobar", ocijenila je Rakić. Smatra i da mnoge odluke nisu donesene transparentno, a nije joj se svidjela ni ideja o spajanju redakcija. Smatra to profesionalnim promašajem. "Uništili smo specijalističko novinarstvo. Ono jest najskuplje, ali je i najvrjednije", drži Rakić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara