ŠTO SE DOGAĐA U AGROKORU Ramljak jučer otvorio mail preko odvjetnika, danas im otkazao suradnju

ŠTO SE DOGAĐA U AGROKORU Ramljak jučer otvorio mail preko odvjetnika, danas im otkazao suradnju

Foto: Hina, Index

PEĐA Grbin, saborski zastupnik SDP-a, u obraćanju medijima jutros je prozvao vladu zbog sukoba interesa i to zbog Agrokora.

"Riječ je o sukobu interesa ministrice Dalić. Prošli tjedan sam upozorio na jedno odvjetničko društvo koje je bilo uključeno u izradu zakona o Agrokoru, a radilo je i za ruske banke. Jučer je Trgovački sud objavio da se svi zainteresirani za izvanrednu upravu obraćaju Anti Ramljaku. A Ramljakova e-mail adresa od jučer glasi izvaredna.uprava@savoric.com. Riječ je o izuzetnom sukobu interesa. Ovdje nije problem samo Marića i Dalić, već je on puno širi. Očito je premijer Plenković zaključio da mu je puno bolje zatvoriti oči pred kriminalom i sukobom interesa, nego kazniti one koji su u njemu", rekao je Grbin.

Dakle, vladin upravitelj preko odvjetničkog društva Šavorić otvorio je čak i mail adresu. I to jučer. Riječ je o konzultantima koje je Martina Dalić angažirala za izradu Lex Todorića. Iako je Dalić rekla da je konzultante angažirala besplatno, iz Odvjetničke komore to zabranjuju, pa su Indexu najavili izvid.

>> KOMORA ISTRAŽUJE Ako su odvjetnici Lex Todorić radili besplatno, bit će kažnjeni

"Za sve upite te obavijesti vezano za prijave tradžbina vjerovnika i za ostala pitanja, vjerovnici Agrokora d.d. Zagreb i svih ostalih njegovih ovisnih i povezanih društava te druge zainteresirane osobe, mogu se obratiti izvandrednom povjereniku na mail izvanredna.uprava@savoric.com", stoji u priopćenju od jučer.

Jučer napravio mail adresu preko odvjetničkog društva, od danas s njima više ne rade

No, danas popodne veliki preokret. Iz Agrokora su, naime, javili kako više ne koriste usluge spomenutog odvjetničkog društva.

"Nakon otvaranja postupka izvanredne uprave izvanredni povjerenik Ante Ramljak angažirao je  Odvjetničko društvo Šavorić & Partneri na poslovima pružanja interventnog pravnog savjetovanja u prvim danima rada izvanredne uprave. Pravno savjetovanje uključivalo je pravnu pomoć u određenim pravnim područjima, uključujući pravo društava, radno pravo, insolvencijsko pravo te opće obvezno pravo, i to samo u prijelaznom periodu između otvaranja postupka izvanredne uprave pa do imenovanja međunarodnih i domaćih savjetnika za restrukturiranje i pravnih savjetnika.
 
Opseg pruženih usluga je u najvećem dijelu obuhvaćalo savjetovanje u pogledu tumačenja i primjene Zakona o izvanrednoj upravi obzirom na praktična pitanja iz dnevnog poslovanja Agrokora i njegovih povezanih i ovisnih društava. Također, Odvjetničko društvo je asistiralo prilikom pregovaranja ugovora o kreditu s prednosti namirenja, uspostavljanja internih procedura i organizacije pravnih zadataka kao i početne komunikacije s nadležnim sudom.
 
Angažman navedenog odvjetničkog društva u pogledu interventnog pravnog savjetovanja dogovoren je u trajanju od 10. travnja do zaključno s 28. travnjem.
 
U zadnjem tjednu travnja izvanredni povjerenik je u ime Agrokora d.d. angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Elli International LLP koja će koordinirati daljnje pravne savjetnike u nastavku procesa izvanredne uprave i u procesu restrukturiranja", stoji u priopćenju koje smo dobili iz Agrokora.

Postavlja se pitanje zbog čega je vladin povjerenik za Agrokor mail adresu napravio preko odvjetničke firme, a posebno zbog čega je to napravio jučer ako su, kako tvrde u priopćenju, znali da im danas prestaje suradnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara