Štrajk: Jagić: - 75 posto, Mehun - oko 25 posto policajaca

PO PODACIMA Sindikata policije Hrvatske na graničnim prijelazima štrajkalo je oko 75, a po procjeni MUP-a 25 do 30 posto djelatnika.

Oko 75 posto djelatnika štrajkalo je danas na graničnim prijelazima, izjavio je za Hinu predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić, izrazivši zadovoljstvo provedenim štrajkom.

Sindikati državnih služba današnjim su "bijelim" štrajkom na graničnim prijelazima počeli trodnevni štrajk zbog preniskih plaća.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna na graničnom prijelazu Rupi i Pasjaku štrajkalo je 13, na Bregani 10, u Gunji pet i u Županji osam graničnih policajaca. U Postaji pomorske policije u Rijeci štrajku su se priključila dva djelatnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Macelju bili su izvješeni samo plakati, a službenici nisu stavili značke da su u štrajku. Ni na prijelazima u Donjem Miholjcu i Bajakovu također nije bilo službenika koji su nosili štrajkaška obilježja, kazao je Mehun, istaknuvši kako je promet danas na svim graničnim prijelazima bio redovit i bez zastoja. Napomenuo je i da su službenici granične policije sa štrajkaškim obilježjima također radili.

Sindikati državnih služba počeli su jutros na graničnim prijelazima trodnevan štrajk zbog niskih plaća i lošeg statusa državnih službenika i namještenika. Na graničnim prijelazima štrajkalo se samo danas od 8 do 16 sati, a u štrajku ne sudjeluju članovi Carinskog sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak i utorak štrajkat će zaposlenici u ministarstvima (u MUP-u na izdavanju isprava i administraciji), Poreznoj upravi, sudstvu, uredima državne uprave i državnim upravnim tijelima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara