Štrajkaši Željezare danas pregovaraju s ministrom Popijačem i šefom HFP-a

Štrajkaši Željezare danas pregovaraju s ministrom Popijačem i šefom HFP-a

Tekst: L.J.
Foto: Ante Čizmić (Cropix)

SINDIKALNI povjerenici danas će se u Ministarstvu gospodarstva sastati s ministrom Đurom Popijačem i predsjednikom HFP-a Vedranom Duvnjakom kako bi razgovarali o prevladavanju teškog stanja u Željezari Split.

Sastanku bi trebao prisustvovati i predstavnik tvrtke Trast, a najavljen je i sastanak u Zagrebu s jednim od potencijalnih kupaca Željezare. Naime, prijevozničko-logistička tvrtka Trast zbog dugova Željezare stavlja pravo na 1500 tona čelične žice koja se nalazi uskladištena u Sjevernoj luci u Splitu. Radnici tvrde da je riječ o žici za preradu kojom bi bila pokrenuta proizvodnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajkaši među ostalim traže i raskid kupoprodajnog ugovora s poljskim Zlomrexom, koji je vlasnik Željezare od 2007. godine.

Stanje prosvjednika nakon desetog dana štrajka u splitskoj Željezari sve je teže. Jedan se štrajkaš jučer onesvijestio te je hitno hospitaliziran u KB-u Firule. Štrajkaš je odbio molbe rodbine i kolega da ode kući na oporavak te se nakon primljene infuzije vratio među ostale štrajkaše. Nakon današnjeg sastanka donijet će se odluka hoće li se sa štrajkom nastaviti ili će ga prekinuti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara