Stranica Ljubuškog kao stranačko glasilo HDZ-a

HDZ je na ovim izborima osvojio rekordnih šest zastupnika dijaspore, a da bi to HDZ postigao aktivirao je u ovoj predizbornoj kampanji sve moguće adute. Tako je na ovim izborima U BiH bio otvoren rekordni broj birališa, Sanaderovi plakati preplavili su Hercegovinu u drugoj suverenoj državi, što je nedopustivim ocijenio član predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te je čak kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač angažiran da putem tv spota dodatno mobilizira dijasporu.

No, to očito nije bilo dovoljno pa su se u predizbornu kampanju uključili i lokalne hercegovačke vlasti.

Tako su službene stranice Općine Ljubuški (ljubuski.ba) u jeku predizborne kampanje za izbore u Hrvatskoj poslužile kao stranačko glasilo HDZ-a u svrhu najave i izvještavanja s predizbornog skupa.

U četvrtak, 15. studenog, na stranici je osvanula obavijest u kojoj se stanovnici Ljubuškog pozivaju na predizborni skup HDZ-a za izbore u Republici Hrvatskoj, javlja portal Poskok. U obavijesti se, osim na skup koji se 16. studenog održao u Gradskoj sportskoj dvorani, poziva i na davanje podrške listi HDZ-a predvođenoj ministrom obrazovanja Draganom Primorcem.

Naravno, dva dana poslije, u subotu 17. studenog, objavljen je i izvještaj sa spomenutog skupa na kojem se okupilo 2500 ljudi a koji je nazvan "impozantnim predizbornim skupom HDZ-a". U izvještaju je stajalo da je sve nazočne "u nadahnutom govoru pozdravio domaćin načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić".

D.M

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara