UZNEMIRUJUĆA SLIKA IZ SIRIJE Mrtva djeca zamotana u UN-ove vreće

UZNEMIRUJUĆA SLIKA IZ SIRIJE Mrtva djeca zamotana u UN-ove vreće

Foto: Twitter/Damascus Media Center

IZ SIRIJE smo se, nažalost, već nagledali uznemirujućih i srceparajućih slika i snimki, kako iz Alepa prije nešto više od godinu dana tako i iz Gute posljednjih tjedana.

Ali slika koju je jučer objavila novinarska organizacija koja djeluje u ovoj opkoljenoj pobunjeničkoj enklavi, Damascus Media Center, posebno je potresna.

Tijela dvoje male djece, očito poginule u bombardiranju zračnih snaga sirijskog režima, leže na krvavom podu, vjerojatno u mrtvačnici ili u jednoj od preostalih improviziranih bolnica u Guti. Ono po čemu se ističu među brojnim takvim prizorima je to što su zamotani u plastične vreće s logom UNHCR-a, agencije za izbjeglice Ujedinjenih naroda. 

"Metafora za ono što je UN postigao u Siriji"

Fotografija je počela cirkulirati na društvenim mrežama, na stranicama i profilima aktivista i novinara koji izvještavaju o ratnim strahotama u Siriji. Mohammed Idrees Ahmad, britanski autor i profesor digitalnog novinarstva na Sveučilištu u Stirlingu, podijelio je sliku uz sljedeći komentar: "Dragi Antonio Guterres, ovo je sada metafora za ono što je UN postigao u Siriji. Osim ako prepoznate hitnost (situacije) i spasite Gutu, ovo će biti vaša trajna baština. Donald Trump, Barack Obama, Samantha Power, vi ćete također živjeti u sramoti".

 

Upozorenje: Uznemirujuća fotografija

 

 

 

 

 

Fotografije je objavila i Facebook stranica Sirijske civilne zaštite - Bijelih kaciga, uz napomenu da je broj žrtava ubijenih u Doumi (najvećem gradu u Guti) jučer prešao 31, uključujući 11 djece dviju ženu, nakon kontinuiranog bombardiranja grada. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara