Straw: U prijedlogu rezolucije "Irak je propustio zadnju priliku"

NOVA rezolucija koju će Vijeću sigurnosti predložiti SAD i Velika Britanija tvrdit će da je Irak ´propustio posljednju priliku da se povinuje´ rezoluciji UN o razoružanju, rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.

Prijedlog nove rezolucije, koji su supotpisale SAD i Španjolska, Vijeću sigurnosti će u ponedjeljak navečer predati britanski veleposlanik Jeremy Greenstock, rekao je Straw na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dogovor o novoj rezoluciji u Vijeću bi mogao biti postignut za ´otprilike dva tjedna´, smatra Straw, a očekuje se da će u rezoluciji biti naveden i točno određen rok za glasovanje o njoj i da će to biti sredina ožujka.

´Prošlo je 15 tjedana otkako je jednoglasno bila usvojena rezolucija 1441. To je bilo dovoljno vremena da Sadam Husein pokaže je li aktivno, potpuno i trenutačno spreman povinovati se i mirno se razoružati - ili nije. Dosad je pokazao samo ustrajnu neposlušnost´, a takvo se stanje ne može trpjeti unedogled, rekao je Straw.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara