Štromar: Ne mogu dokučiti što stoji iza Bandićeva zahtjeva za smjenom Divjak

Štromar: Ne mogu dokučiti što stoji iza Bandićeva zahtjeva za smjenom Divjak
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar nije u srijedu želio spekulirati što stoji iza zahtjeva predsjednika Stranke rada i solidarnosti i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za smjenom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekavši kratko da ne može dokučiti o čemu se radi te uputivši novinare da pitaju samog gradonačelnika.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zatražio je u utorak od premijera Andreja Plenkovića da smjeni ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, odnosno da "povuče državnički potez" zbog njezina protuzakonita djelovanja, a kao primjer spomenuo je gotovo 7,5 milijuna kuna poreznih obveznika "bačenih u vjetar" za metodičke priručnike.

Štromar: Meni nije baš previše jasno

"To mislim da ipak trebate pitati njega, meni nije baš previše jasno", kazao je Štromar novinarima uoči sastanka Užeg kabineta vlade, ne želeći spekulirati na njihov upit što je u pozadini takvog poteza, s obzirom na to da je premijer rekao da će biti novca za udžbenike iz vjeronauka.

"Ne mogu dokučiti o čemu se radi, kao što vidim, ni vi ne možete", dodao je.

Nije konkretno odgovorio ni na upit je li mu to sumnjivo, poručivši da neće o tome previše razmišljati, već želi da se radi na reformama koje su zacrtali u ovom mandatu kako bi građani bolje živjeli.

"Kad se stvarno počnete baviti reformama, onda imate stotine kočničara. Umjesto da se bavimo digitalizacijom, da pojačavamo konkurentnost države, mi se bavimo marginalnim stvarima, tražimo one najmanje mane koje postoje umjesto da se svi potrudimo napraviti čim više reformi, stvoriti jedno pravo konkurentno društvo kako bi naši građani bolje živjeli i imali bolje plaće i mirovine", zaključio je Štromar.

Gradonačelnik Bandić u srijedu nije želio komentirati svoje jučerašnje tvrdnje kojima je potkrijepio zahtjeve za ministričinom smjenom, kao ni njen odgovor, dodajući tek da burna reakcija znači da je "piknuo u središte stvari". "Pitajte premijera, ja sam sve svoje rekao", kazao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara