Štromar: Vlada i učiteljski sindikati trebaju sjesti za stol i razgovarati

Štromar: Vlada i učiteljski sindikati trebaju sjesti za stol i razgovarati
Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK vlade Predrag Štromar (HNS) rekao je da je koalicija stabilna te da bi učiteljski sindikati u štrajku i vlada trebali čim prije sjesti za stol i razgovarati.

Sudjelujući na svečanom otvorenju etnokuće u Domitrovcu u općini Vidovcu u blizini Varaždina, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar komentirao je i odnose u vladajućoj koaliciji te štrajk učitelja. Rekao je da je koalicija stabilna.

"Radimo. Proveli smo jednu veliku reformu upravo na inzistiranje HNS-a. Prije dvije i pol godine ušli smo u koaliciju kako bismo napravili ogromnu reformu u obrazovanju", rekao je Štromar te dodao da se 25 godina ništa nije učinilo na reformi obrazovanja, a sada je, nakon dvije godine ove koalicije, reforma ušla u škole.

"Ljudi nisu vjerovali HNS-u, nama, da ćemo to napraviti. Još na proljeće ove godine bilo je skepse hoće li reforma ući u sve škole ili neće biti reforme u školama... prvi korak je učinjen, očekujemo vrlo brzo i drugi korak", rekao je Štromar te je na upit treba li se štrajk nastaviti odgovorio kako ne želi utjecati na sindikate i štrajkaše.

"Samo želim da se čim prije sjedne za stol i ide razgovarati", poručio je potpredsjednik vlade. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara