Stršljeni nasmrt izboli muškarca iz Ogulina

Tekst: I.M.
Foto: Mario Pušić (Cropix)

U PETAK oko 18 sati je u selu Gojak pokraj Ogulina roj stršljenova napao i nasmrt izbo mještanina Nikolu Visnića. Do nesreće je došlo dok je nesretni muškarac u društvu sumještanina Rade Vučelića istovarivao drva. Vučelića je jedan stršljen ubo u ruku, dok je Visnića ubolo nekoliko stršljenova, a smrtonosan je ubod bio onaj na vratu, ispod uha.

Pozlilo mu je, a preminuo je u automobilu svog sumještanina na putu do bolnice. Pozvana Hitna pomoć nije uspjela stići na vrijeme. Gnijezdo stršljenova otkrili su u stogodišnjoj lipi koja raste nedaleko od mjesta na koje su bacali drva. Vjeruju da su se insekti uznemirili zbog vibracija.

Ovo je već drugi smrtonosni napad stršljena u samo dva dana. U četvrtak je u šumi kraj sela Kapelica kod Garešnice na 50-godišnjeg M. S. koji je rušio stabla palo drvo sa gnijezdom stršljena te je ubrzo preminuo od uboda insekata.

Prošle je nedjelje u zaseoku Grižana kraj Crikvenice od uboda ose u jezik preminula 50-godišnja Jadranka Šnur. Nesretnoj je ženi osa uletjela u usta te ju je ubola. Ubrzo nakon toga žena se počela gušiti, a usta su joj poplavila te je niti Hitna pomoć nije uspjela spasiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara