Strukan vraćen na optuženičku klupu u "slučaju Tisak"

VRAĆANJEM u postupak okrivljenog Mladena Strukana danas je na zagrebačkom Općinskom sudu nastavljeno suđenje Miroslavu Kutli koji je s još 11 osoba osumnjičen da je oštetio "Tisak" za 47 milijuna kuna.

Osmooptuženi Strukan izdvojen je iz postupka početkom prošle godine zbog zdravstvenih problema, no kako se njegovo stanje poboljšalo sutkinja Koraljka Bumči odlučila ga je ponovno vratiti na zajedničku optuženičku klupu.

Zbog proteka vremena od posljednje rasprave sutkinja je danas ponovno morala pročitati optužnicu, a okrivljenici su još jednom kazali da se ne osjećaju krivima za djela koja im se stavljaju na teret.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su se trebali pročitati iskazi svih svjedoka kako bi se slijedećeg tjedna započelo s obranama okrivljenih, no Strukan je zatražio da se neposredno saslušaju svjedoci koji su ispitani nakon što je on isključen sa suđenja. Tako će se od ovoga tjedna ponovno saslušavati svi svjedoci ispitani tijekom prošle godine, kao i financijski vještak Zrinko Ručević.

Ponovna saslušanja trebala bi se riješiti do 19. ožujka, za kada je predviđen početak iznošenja obrana.

Na Općinskom sudu danas je trebalo biti održano i ročište u postupku što je Miroslav Kutle pokrenuo protiv knjigovodstvene vještakinje Mirte Tomljanović zbog navodnog lažnog iskaza u suđenju za "Tisak". No, Kutlin odvjetnik unaprijed je obavijestio sud da zbog obveza u suđenju za malverzacije u "Tisku" neće moći pristupiti niti on niti njegov klijent.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara