Student koji je sam ustao protiv molitelja poručuje: "Jedino u prostoru slobode izbora postoji ljubav"

Student koji je sam ustao protiv molitelja poručuje: "Jedino u prostoru slobode izbora postoji ljubav"

Foto: Facebook

MEDIJSKU pozornost prekjučer su opet privukli molitelji protiv pobačaja, koji su se okupili pred bolnicom u Varaždinu.

Ispred varaždinske bolnice tada se okupilo desetak molitelja, pripadnika udruge Betlehem, čiji je predsjednik izjavio: "Molimo za sve ljude koji su se našli u vrtlogu pobačaja, osobito da žene koje su pobacile pronađu svoj mir. Također molimo da se to više ne događa".

No, za vrijeme prosvjeda istaknuo se i mladić koji je organizirao "protuprosvjed" moliteljima. Radilo se o studentu ekonomije Juri Ščapecu, koji je tamo došao s psom.

Kratko je objasnio zašto sam podiže glas protiv molitelja.

"Mislim da cesta nije mjesto za molitvu i da takvoj ideologiji nije mjesto ovdje nego u crkvi. Želio sam dati svoje mišljenje o tome", rekao je Jura, dodajući kako se ovime demonizira ono što se ne bi trebalo demonizirati.

Jura je sve detaljnije objasnio na svojem Facebook profilu.

Molitva kao ideološka provokacija

"Smatram da smo svi u suštini protiv pobačaja no prohibicija abortusa ne bi donijela ništa dobro. Jedino edukacija, prosperitet i ljubav mogu smanjiti broj pobačaja. Molitva koja unosi nemir i polarizira javni prostor nije prava molitva nego ideološka provokacija.

Prava molitva je intimna stvar svakog pojedinca te pozivam molitelje da zajedno odemo u jednu od mnogobrojnih crkvi u Varaždinu kako ne bi uznemiravali pacijente i liječnike OB Varaždin.

Sve ostale pozivam da iskoriste korizmu i iz glave izbace ideološke viruse jer jedino u prostoru slobode izbora postoji ljubav", napisao je Ščapec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara