Studenti ogorčeni: U dom došli po mećavi s koferima, a dočekalo ih gradilište bez tople vode

Studenti ogorčeni: U dom došli po mećavi s koferima, a dočekalo ih gradilište bez tople vode

Foto: Čitatelji Indexa

NAKON višemjesečne obnove zagrebačkih studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje, studenti su se danas počeli useljavati.

Indexu se javila studentica koja tvrdi kako studenti napuštaju stanove u kojima su bili i dolaze u sobe koje nisu gotove, toliko da dobivaju zamjenske sobe, koje također nisu gotove. Upozorava i kako zbog nepravedne raspodjele soba dolazi i do porasta prodaje soba na crnom tržištu.

"Nakon početnih problema oko preuređenja studentskih domova ipak započinje renoviranje i dopušta se useljavanje studenata u nove domove od 4.1.2016. godine. Nekoliko tjedana prije useljenja znatno se povisuju cijene svih smještaja (i onih koji nisu obnovljeni), bez obrazloženja i argumenata. SC ZG nakon toga ignorira prozivanje i upozoravanje od strane Studentskog Zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji poziva Studentski centar na odgovornost. Zatim, SC ZG ne omogućuje studentima koji su bili useljeni u stare sobe (jer su ostvarili najviše bodova na prvom natječaju) da rezerviraju nove sobe. Uslijed nepravedne raspodjele soba, dolazi do porasta prodaje soba na crnom tržištu. Napokon, 4. siječnja studenti dolaze useliti u sobe koje su rezervirali putem interneta. Napuštaju stanove u kojima su bili i dolaze u sobe koje nisu gotove, toliko da dobivaju zamjenske sobe, koje također nisu gotove. Dočekale su ih prljave sobe bez tople vode, tuševa, namještaja, krevetnina, interneta", požalila nam se studentica Martina M.O nedovršenim sobama svjedoči i fotografija koju nam je poslala čitateljica koja je htjela ostati anonimna.

Požalila nam se kako su je, dok se useljavala, u sobi dočekali radnici.

Svoje su nezadovoljstvo studenti su iskazali i na Facebook grupi, a pokrenuta je i peticija za neplaćanje prvog mjeseca stanarine."U svim "useljivim" paviljonima nedostaju frižideri, deke, popluni, jastuci, zastor za tuš, a u nekima i vješalice za jakne. To bi sve trebalo stići u sobe nekad tijekom dana/tjedna. Također u mom paviljonu (četvorka) nema tople vode, i navodno ni neće još danas. Tako su rekli majstori. Ne znam kakva je situacija s ostalima. Sumnjam da je drukčije", napisao je u grupi "Ekipa s Cvjetnog" jedan od studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Studenti se žale i kako u kupaonicama nema četka za wc, jastuka, zastora...

"Ako ne morate nemojte dolaziti do ponedjeljka", poručio je kolegama jedan student.Iz Studentskog centra poručuju kako su svjesni situacije te da bi radovi uskoro trebali biti privedeni kraju.

"Na Cvjetnom se kasni s radovima možda par dana. Sve sobe su je jednokrevetne i dvokrevetne s vlastitim sanitarnim čvorom. Zahtjevniji građevinski radovi doveli su do kašnjenja u tri ili četiri paviljona, ali vjerujem da će kroz desetak dana sve biti gotovo kazala je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja Studentskog centra za smještaj.

> Studenti se žale na skuplji smještaj, iz SC-a poručuju: Morali smo uskladiti cijene svih domova

Podsjetimo, Studentski centar u prosincu je objavio nove stanarine studentskih domova u kojem su cijene smještaja neobnovljenih paviljona i domova porasle uz objašnjenje kako su se cijene svih domova morale uskladiti. Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu poručili su kako studenti koji žive u domovima nisu bili na vrijeme upoznati s predloženom korekcijom cijena te je odluka donesena u vrijeme kad su studenti bili na praznicima.

Jesu li i vas dočekale nedovršene sobe? Šaljite nam fotografije na desk@index.hr

 

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara