Studentski zbor "Filozofije" u Rijeci žestoko osudio ponašanje članova Studentskih zborova

Studentski zbor "Filozofije" u Rijeci žestoko osudio ponašanje članova Studentskih zborova

STUDENTSKI zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci donio je Deklaraciju u kojoj podupire studente u blokadi te se ograđuju od pojedinih članova Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

U Deklaraciji ističu da u potpunosti podupiru odluke plenuma te da će ih podupirati do trenutka dok metode ne postanu nasilne ili se počne uništavati imovina. Nadaju se kako će studenti u blokadi nastaviti djelovati na razini zajedništva koja je vladala proteklih dana te i nakon što cijela priča završi. Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci pozdravlja i odluku Fakultetskog vijeća da prihvate prosvjede.

Osuda nasilnih metoda članova Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Rijeci

"Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci oštro osuđuje metode kojima se služe pojedini članovi Studentskog zbora i studentski predstavnici u Senatu Sveučilišta u Rijeci u pokušajima da potkopaju studentske prosvjede", piše u Deklaraciji te se dodaje kako osuđuju "indolentnost" nekih studentskih predstavnika tijekom prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde i da posebno osuđuju represivne i nasilne metode kojima su se služili članovi Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a smatraju da i oni koji se ne slažu s blokadama ne bi trebali pribjegavati nasilnim metodama.

Traže promjenu Zakona o studentskom zboru

Ne sviđa im se niti nastup Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Rijeci koji traži kažnjavanje studenata koji su u prosvjedu te smatraju kako je poslovanje i način rada Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Hrvatskog studentskog zbora neprihvatljivo. Od vlade traže da promijeni Zakon o studentskom zboru zbog "očite netransparentnosti rada i poslovanje većine studentskih zborova". 

I.Kri.
Foto: Ante Čizmić/Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara