SUBOTICA: ZA PREDSJEDNIKA PODRUŽNICE DSHV-A IZABRAN MARTIN BAČIĆ

Na izbornoj skupštini Subotičke podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u nedjelju je za predsjednika ponovno izabran odvjetnik Martin Bačić, koji je dužnost prvog čovjeka najjače i najbrojnije podružnice DSHVa obnašao i u prethodne 4 godine. L

"Priprema za predstojeće rujanske lokalne izbore bit će moja najvažnija zadaća jer će oni pokazati koliko jedina stranka vojvođanskih Hrvata ima snage i utjecaja u sredinama u kojima oni žive", rekao je po izboru Bačić, koji je za svoju kandidaturu dobio uvjerljivu potporu delegata Izborne Skupštine DSHV-a.

Martin Bačić predsjednik je Subotičke podružnice DSHV-a od osnutka ove stranke 1990.

Bio je jedan od najbližih suradnika bivšeg predsjednika DSHV-a Bele Tonkovića, protiv kojega se okrenuo 2002. kada postaje njegov najglasniji kritičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Promjene u stranci koje su uslijedile, u kojima je imao istaknutu ulogu, rezultirale su smjenom a potom i isključivanjem Bele Tonkovića iz DSHV-a.

Podružnica kojom je Bačić rukovodio jedan je od inicijatora okupljanja hrvatskih stranaka u jedinstveni DSHV, do čega je došlo potkraj veljače ove godine.

Godišnjoj i izbornoj Skupštini Subotičke podružnice DSHV-a prisustvovala je i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Subotici Jasmina Kovačević-Čaklović.

(Hina) xjst ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara