"Suče, tražim vaše izuzeće jer vas je strah da ću vam sidu prenijeti pogledom"

"Suče, tražim vaše izuzeće jer vas je strah da ću vam sidu prenijeti pogledom"

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Arhiva

SUĐENJE braći Svalina s Brda, braći Ahmeti s Kopilice i njihovim dilerima ponovno je krenulo ispočetka. U istom tonu. Nakon što su suca Zorana Kežića mjesecima onemogućavali da započne raspravu brojnim zahtjevima za izuzeće, sjetio se da bi isto trebao napraviti i optuženi N. U. Razlog je zgrozio suca Kežića. 

Šef dilera s Brda u strahu od "sidaša": "Suče, on bali, a komandir ima rukavice"

"Suče, tražim vaše izuzeće jer vas je strah da ću vam sidu prenijeti pogledom", mrtav-hladan izvalio je N. U. koji je fatalnu dijagnozu doznao nakon pritvaranja. "Pa tko vam je to rekao?", nije mogao Kežić vjerovati u ono što čuje. "Braniteljica", cinkao je optuženi. "Nemam ja s tim ništa", odmah se ogradila braniteljica Mila Muslim.

Nije tu stalo. N. U. pokazivao je priručnik o tome kako se prenosi HIV, želeći valjda uvjeriti okolinu da je bezopasan. Šefa skupine, Gorana Svalinu, nije impresionirao. "Suče, on bali. Neću sjediti ispred njega. Pa i komandir ima rukavice", pobunio se Svalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svalina pregledavao spis, ali došao samo do 407. stranice

Kežić ga je otkantao, podsjetio je da se sida ne prenosi socijalnim kontaktom. Kad se već činilo da će rasprava napokon krenuti, potrebu da nešto kaže dobio je Denis Mirko Mandić, optuženik koji je prije nekoliko mjeseci suca Kežića gađao fasciklom. Srećom, promašio je. Toliko je Mandić počeo daviti sa svojim željama da je Kežić uputio čuvare da ga izvedu van.

Sekundu prije nego što su ga izveli iz dvorane, Mandić je zavapio: "Ali suče, htio sam vam se ispričati za fascikl". Kao da su se magična vrata otvorila. Kežić je odmah zapovjedio čuvarima da optuženog vrate u dvoranu da mu se ispriča.

Pobunio se potom opet Svalina. Požalio se Kežiću kako nije uspio kompletno pregledati spise. "Ja sam došao do 407. stranice, a spis ima više od tisuću strana...", jadao se Svalina. "Imali ste 15 dana na raspolaganju", zaključio je raspravu Kežić.

Skupinu, inače, terete za preprodaju šest kilograma heroina i podmetanje eksploziva radi zastrašivanja konkurencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara